LA SEGURETAT DEL TOBOTRONC CONTINUA EN DUBTE

Sant Cugat del Vallès, 11 d’abril del 2012

 LA SEGURETAT DEL TOBOTRONC CONTINUA EN DUBTE

Naturlàndia segueix sense corregir les irregularitats en matèria de seguretat de les instal·lacions del Tobotronc després de més de 50 accidents.

La família de la menor accidentada el passat mes d’agost al Tobotronc d’Andorra, després de set mesos de converses amb els principals responsables del parc i del Comú de Sant Julia de Lòria, ha vist desestimada la seva petició de revisar les instal·lacions per evitar més accidents i de ser indemnitzada per danys i perjudicis.

Cal aclarir que el Comú de Sant Julià de Lòria és propietari del 80% de les accions de Camprabassa, societat gestora de Naturlàndia.

Un informe pericial, encarregat per la família de la menor accidentada a un pèrit industrial acreditat, determina que l’atracció no compleix les normes de seguretat establertes per Wiegandslide, empresa fabricant de l’atracció del Tobotronc.

Així mateix, una acta notarial, encomanada per la família de la menor, en data 23 de febrer del 2012, sis mesos després de l’accident, deixa constància de les irregularitats descrites en l’informe pericial i detalla una sèrie de negligències en el compliment de les normes de seguretat exigides per la mateixa direcció del parc i l’empresa fabricant.

Amb tot, la família de la menor, que fins ara havia accedit a petició dels principals responsables1 a mantenir les converses i negociacions en privat per no malmetre la imatge de Naturlàndia i d’Andorra, es veu obligada a interposar una demanda civil i a fer pública tota la informació de què disposa.

Així mateix, ha creat un blog on es recullen diferents testimonis de persones accidentades per tal de fer un front comú i pressionar a Naturlàndia a prendre mesures: www.naturlandia.es

1. El Sr. Joan Monegal, advocat de Naturlàndia, la Sra. Montserrat Gil cònsol del Comú de Sant Julià de Lòria i el Sr. Cosan, gerent de la Companyia Andorrana d’Assegurances,  SA.

A continuació detallem alguns dels links que recullen les notícies del moment de l’accident i d’altres testimonis accidentats al Tobotronc:

http://www.tv3.cat/searcher/Search?textBusca=tobotronc&aOn=interna&hiPortal=tvc&hiSearchEngine=lucene&hiAdvanced=1&hiSearchIn=0&maxRowsDisplay=50&hiStartValue=1&hiTarget=searching.jsp&hiCategory=ALL&seccio=interna

http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=7740

http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=15789

http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=15282

Anuncios

Publicado el abril 2, 2012 en Noticias y etiquetado en , , , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: