Nova demanda civil d’un accidentat del Tobotronc

L’Associació No Més Accidents al Tobotronc fa ressò d’una nova DEMANDA tramitada el dia 7 de maig 2013 a la batllia d’Andorra, pel procediment civil ordinari contra la SOCIETAT EXPLOTADORA DEL CAMP DE NEU DE LA RABASSA SA (CAMPRABASSA SA), per l’accident que sofrí en el TOBOTRONC (Naturlàndia) en data 14 de desembre del 2011 el Sr. Ion Kurutz CASTRILLEJO GABILONDO, resident a Donostia.

L’accident va tenir lloc quan el Sr. Castrillejo estava arribant al tram final del trajecte. El Sr. CASTRILLEJO va col·lisionar amb el trineu que anava davant seu, ja que aquest estava aturat amb d’altres tres trineus més, i no hi havia cap mena de dispositiu d’alarma que així ho indiqués.

Com a conseqüència de la col·lisió, el Sr. CASTRILLEJO va patir un fort traumatisme abdominal. Va ser assistit per tres persones de l’estació lúdica, els mateixos varen decidir trucar una ambulància per a que fos traslladat a l’Hospital i li fessin les proves pertinents.

De les proves mèdiques que li foren efectuades a l’Hospital, se’n constatà que havia sofert una hemorràgia interna degut a que el cinturó de seguretat li havia seccionat una artèria, va perdre molta sang i li van haver d’extirpar 27 cm de l’intestí. Posteriorment, va ser operat d’urgències i va restar hospitalitzat des del dia 14 fins el 28 de desembre a l’hospital de Meritxell. Durant aquest ingrés va necessitar rebre una transfusió d’hematies. L’hemorràgia que va patir li hagués pogut causar la mort.

El Sr. CASTRILLEJO va haver d’estar de baixa mèdica i laboral des del dia 14/12/2011 fins el 15/4/2012. Així mateix, el Sr. CASTRILLEJO continua tenint problemes intestinals i ha de dur una dieta equilibrada, havent-li dit els metges que no millorarà el seu estat actual.

Volem destacar que tan la COMPANYIA ANDORRANA D’ASSEGURANCES com NATURLANDIA han demostrat un cop més una total despreocupació i menyspreu a les reclamacions del Sr. Castrillejo, i que igual que en tots els altres accidents, els limiten a dir que les mesures de seguretat són correctes.

L’Associació tanmateix vol fer constar que actualment encara estan en procés de resolució judicial les demandes del Sr. Samuel Morales, del Sr. Mackay (la seva filla encara està pendent d’una cinquena operació que es durà a terme aquest mes de setembre, 2 anys després de l’accident) i del Sr. Sergio Primo. Tots ells accidentats de gravetat al Tobotronc i actualment membres de l’Associació No Més Accidents al Tobotronc.

El nombre de demandes és baix comparat amb el nombre d’accidents (més de 50 accidents) i el motiu principal és que els accidentats són persones que estan de visita al Principat per motius de turisme, i un cop han tornat al seu país d’origen es troben que els tràmits judicials i les gestions corresponents pel fet de ser en un altre país fa que siguin més dificultosos, juntament amb les costes que tot això comporta.

Segons l’informe del Govern ATE nº 117/2010 de l’Area de Transport i Energia, Servei de Transport per cable i Metereologia del Ministeri d’Economia i Finances, des que el TOBOTRONC es va obrir al febrer del 2008, CAMPRABASSA SA va comunicar al GOVERN 47 accidents.

Sr. Esteve COSTAJUSSÀ i RELAT, enginyer industrial de Sabadell, expert en seguretat en parcs d’atraccions, dona suport a L’Associació i considera que el TOBOTRONC és un giny altament perillós per a la integritat física dels usuaris i que en definitiva, el converteix en una atracció lúdica totalment insegura. Concretament, aquest enginyer posa de manifest que “l’únic element de govern és el fre accionat per l’usuari, no hi ha la possibilitat de frenat automàtic si es detecta una vagoneta parada o encallada, no hi ha cap element limitador de la velocitat, no hi ha cap sectorització del recorregut que eviti que puguin coincidir dues vagonetes en un punt”.

Volem tancar aquesta nota de premsa amb una opinió deixada al nostre blog i que reflecteix molt be el nostre pensar:

Els estaments polítics, la iniciativa pública així com la privada han d’entendre que qualsevol negoci és legítim sempre i quan no vagi en contra dels interessos comuns i de les persones.

I nosaltres afegim…. i que posin com a prioritat la integritat física de les persones per davant dels interessos econòmics i polítics.

Cal generar sensibilitat en la societat en relació a les deficiències de seguretat que presenta l’atracció i conscienciar a totes les institucions públiques i en general a la societat per tal de reduir els accidents en l’atracció del Tobotronc a Naturlàndia.

Document firmat per:

Associació No Més Accidents al Tobotronc

Anuncios

Publicado el julio 11, 2013 en Noticias y etiquetado en , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: